Monday, July 7, 2008

MAAFKAN SAYA...


Mohon maaf sebab banyak hari sungguh tak mengemaskini blog ini. Tak sedap badan satu hal, sibuk pun satu hal juga. Blog yang 'satu lagi' itu pun terpaksa up-date ala-kadarnya sahaja. Mujurlah boleh juga digunakan petikan-petikan berita sebagai 'feeder'nya. Kalau tidak, entahlah. Mungkin akan perlahan-lahan sepi, menjadi seperti rumah pusaka di tanah sekangkang, nun berdekatan kubur di hujung kampung. Mati sahaja penghuninya, mati jugalah selera anak cucu nak balik jenguk.

Baiklah, dipendekkan cerita, kali ni saya nak paparkan antara buku-buku yang saya ulang baca. Nelson Mandella punya Long Walk to Freedom tu dua kali, yang di sebelahnya dua kali dan yang dua lagi tu dekat-dekat nak jadi tiga kali.

Daripada keempat-empatnya, yang paling saya suka ialah Life and Death In Shanghai. Saya selamanya teruja dengan buku-buku yang ada kaitan dengan perjuangan dan revolusi.

2 comments:

Anonymous said...

Saya pun ada masaalah ni.Kadang -kadang tu buku yang dibeli tak sempat baca tapi kawan yang meminjam pula yang habis membacanya.
Ini pertama kali saya melawat blog saudara.Tahniah.
Aris

herizal alwi said...

:)